Petra Liuski

Go bananas!

Lämna en kommentar

banankakaTre ledsna bruna bananer fick bli grunden till dagens bak. Här kommer receptet på den saftiga och kryddiga kakan!

Kryddig banankaka med kokos

2 ägg

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

3 stora mogna bananer

1 tsk malen nejlika

1 tsk malen ingefära

2 tsk malen kanel

0,5-1 dl olja eller flytande margarin

2 tsk bakpulver

kokos till formen

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

3. Mosa bananerna och vänd ner bananmoset i äggsmeten tillsammans med resten av ingredienserna.

4. Smörj en form och strö ner kokos. Häll i smeten.

5. Grädda i mitten av ugnen ca 30-40 minuter.

Servera som den är eller tillsammans med vaniljvisp.

Vad gör du av dina bruna bananer? Fler tips finns i en artikel jag skrivit för Livskick – den hittar du här.

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s