Petra Liuski

Mormor Anitas saffranskaka (mjölkfri)

Lämna en kommentar

Saffranskaka

Till jul är det tradition hos oss att vi gör en saffranskaka enligt ett gammalt recept min mor har. Det här är en smått fantastisk kaka – saftig, med fyllig smak av saffran.

 Varsågoda – här får ni ta del av Mormor Antitas saffranskaka!

200 g mjölkfritt smör eller margarin

1 pkt (0,5 g) saffran

2 ägg

2,5-3 dl socker

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1,5 dl havremjölk

1. Smält fettet, blanda i saffran och låt svalna

2. Vispa ägg och socker poröst

3. Tillsätt fettet, mjöl, bakpulver och havremjölk och rör om försiktigt

4. Grädda i 175 grader, i ca 45 minuter

5. Låt svalna och dekorera sedan med florsocker

 

Tips! Gör kakan dagen innan den ska ätas så är det ännu godare.

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s