Petra Liuski

Puré av jordärtskocka & potatis (mjölkfritt)

2 kommentarer

Här är receptet på den underbara purén vi gjorde till huvudrätten på nyårsafton.huvudrätt Som vanligt har jag svårt att ge exakta mått i och med att min matlagning består av idel höftande…

till ca 4 portioner:

en tredjedel jordärtskockor (ca 200 g)

två tredjedelar potatisar (ca 400 g)

två msk mjölkfritt margarin eller motsvarande

ev buljong

2 dl iMat

salt

peppar

Gör så här:

– Koka skockor och potatis tills de är mjuka, häll av vattnet.

– Stampa till ett grovt mos, tillsätt ett par matskedar mjölkfritt margarin.

– Tillsätt sedan hälften av iMaten samt lite salt och peppar. Har du buljong eller annat tillgängligt –  använd gärna det som smaksättare, jag använde lite vitvinsbuljong. Vispa eller mixa till ett slätt mos.

– Tillsätt mer iMat och kryddor efter behov, vispa/mixa till du är nöjd med konsistensen.

Servera gärna med en god köttbit. Du behöver ingen sås – purén är tillräcklig!

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

2 thoughts on “Puré av jordärtskocka & potatis (mjölkfritt)

  1. Den såg grymt god ut, nyårsmenyn. Men när är det egentligen säsong för jordärtskockor? Det brukar vara jättesvårt att hitta tycker jag.

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s