Petra Liuski

Sluta tillfredsställa utan att kolla alternativ!

7 kommentarer

Klickade runt lite för att se vilka rubriker som figurerar på siterna för stora hälsotidningar och andra hälsoaktörer i Sverige. Utan att egentligen läsa så mycket på djupet blir jag nedstämd av detta surfande. Det verkar som om vi svenskar mår riktigt dåligt – vi behöver läsa och få tips om allt från turbobantning och operationer, till smalmat och superduperyoga. Vi duger inte! Vi måste förbättra oss konstant.

Media och hälsoindustri trycker ner oss i skorna och drar nytta av vår påstådda dåliga hälsa och självkänsla. Varför? Och varför tillåter vi detta? Svaret är enkelt – industri och media tjänar pengar, pengar, pengar och vi konsumerar och tillfredsställer (såväl vältrandet som säljaren). För vi tror att det här är den rätta vägen, och också den enda vägen.

Stock Xchng windcatcher

Men det är fel! Det finns en motpol. Livskick står för sunda ideal och välbefinnande. För varje dag som går blir jag än mer övertygad om att Livskick redan har, men framför allt kommer att befästa och stärka en given plats i denna massa av nedtryckande alternativ. För hur bra enskilda reportage eller kampanjer dessa befintliga aktörer än har, så är den generella bilden som sänds ut att vi inte duger – vi både kan och bör bli bättre. Visst är det galet?

Jag blir ledsen och förbannad över att detta snedvridna beteende är så tydligt. Vi behöver ju stärkas istället för att brytas ner av rubriker och bilder som triggar igång det dåliga samvetet och den dåliga självbilden. Vi behöver hitta vårt välbefinnande utifrån de individuella premisser vi har – och vi behöver inte vara i närheten av att sträva efter eller vilja bli extrema.

Vi måste se till att vi får en sundare syn på oss själva – och en sundare syn på ideal och välbefinnande. Vi duger ju hur bra som helst precis såsom vi är!

Håller du med eller säger du emot? Jag vill höra din åsikt.

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

7 thoughts on “Sluta tillfredsställa utan att kolla alternativ!

 1. Jag håller med dig Petra! Vi ska inte behöva må dåligt, vi ska tänka på det vi gör bra i livet och det är just det vi ska bli ännu bättre på! Vi ska se på livet med realistiska ögon och vara nöjda över det vi har och det vi är!

  🙂

 2. Det är så sant!
  Det finns bara en människa som vet vad du mår bra av (och inte) och det är du själv! Med uppmuntran istället för mobbing så kan du må ännu bättre…
  Du är en klok människa Petra.
  Det måste vara något som går i släkten… 🙂

 3. Bra skrivet! 🙂 Det är klart att en och annan bör ändra på sin livsstil, men det finns sundare sätt att göra det på. Att sträva efter att bli ”perfekt” är dömt att misslyckas. Det är många som tjänar pengar på det faktumet … Ungefär som att sälja lotter där de enda ”vinsterna” är nya lotter … 😮

 4. Håller med dig fullständigt!

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s