Petra Liuski

Jag är helt perfekt!

2 kommentarer

perfect

Jag gör precis allt rätt: jag tränar rätt, jag klär mig rätt, jag beter mig rätt, jag äter rätt, jag talar rätt, jag umgås med rätt människor och jag är bara helt rätt. Jag är perfekt.

Känner ni igen er? Inte? Det ska ni göra! Jag gör då allt detta rätt – på den nivå som är rätt för MIG. Alltså är det rätt i min värld. Visst ska vi väl resonera så lite oftare? Vi borde ta åt oss av komplimanger (istället säger vi ”äsch det var så lite”), vi borde sträcka på oss då någon säger att man var duktig som tog sig iväg till gymmet (istället säger vi ”ja, jo men jag var inte där förra veckan och jag tog inte i så hårt heller”) och vi borde tycka om oss för den vi är (istället hugger vi tag i alla tillfällen till självkritik som dukas upp). Det är ju dumheter. Knasfasoner. Vi gör ju rätt utifrån våra egna förutsättningar för just den stunden.

Men visst är det svårt, för jag känner mig långt ifrån perfekt om jag jämför mig med de ideal som råder – då fallerar jag redan på första steget jag tar. Herregud – jag fuskar med träning, jag tar genvägar då jag ska fixa saker, jag är flammig utan foundation, jag äter sötsaker titt som tätt , jag dricker på tok för mycket kaffe, jag blir tvärirriterad av småsaker ibland och jag tar mig en öl eller två på helgen. Bara där hade jag samtliga fel! Men som sagt – jag gör ju allt rätt ur en lagomsynvinkel, ur min egen synvinkel. Där är jag ju lagom – perfekt lagom.

Så jag kommer även i fortsättningen att göra allt rätt. Allt som är rätt för mig där och då. Gör det du med.

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

2 thoughts on “Jag är helt perfekt!

  1. Efter att ha läst detta inlägg kan jag inte annat än att hålla med dig, du är perfekt och det är jag också!

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s