Petra Liuski

Köttfärspaj med curry

2 kommentarer

I morgon ska vi på kalas och det är knytis och vi har valt att  bidra med paj. Köttfärspaj med currysmak blev det – en enkel och omtyckt variant.

För 10 personer

Pajdeg:

Dubbel sats pajdeg – valfri variant,

Enkel sats: 150 g mjölkfritt margarin + 3 dl vetemjöl + 0,5 dl kruskakli + ev lite vatten.

Fyllning:

800 g nötfärs

3 pressade vitlöksklyftor

1 finhackad stor gullök

1 tärnad paprika

1 dl tomatpuré

4-5 dl vatten

2-3 msk balsamvinäger

2-3 tsk curry

0,5 tsk cayennepeppar

salt

peppar

paprikapulver

italienska örter

Garnering:

4 tomater

Äggstanning (4 ägg + 3 dl havremjölk och 1 dl i Mat)

1. Gör pajdegen och låt den svalna lite i kylskåp.

2. Tillred färsen såsom en köttfärssås. Låt puttra så att den tar ihop ordentligt och inte är rinnig.

3. Tryck ut pajdegen i en stor form, häll över köttfärsen, lägg på de skivade tomaterna och häll till sist över äggstanningen.

4. Grädda i varmluftsugn 180 grader, ca 45 minuter.

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

2 thoughts on “Köttfärspaj med curry

  1. Lät hur gott som helst ju! Jag glömmer tyvärr ofta att köttfärs och curry är en superbra kombination

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s