Petra Liuski

Skäms era twittrande hycklare!

4 kommentarer

Söndag. Strålande sol. Takropp. Ledigt. Promenad. Kaffe. Smoothie.

Fantastisk start. Nu kan det bara bli succé av resten av dagen.

Men innan dagens bestyr tar vid måste jag bara påpeka något som jag tycker är intressant, för att inte säga obegripligt. Under melodifestivalen igår och framförallt efteråt twittrades det som aldrig förr om huruvida det var politiskt inkorrekt, ok eller oansvarigt att välja att se på denna tillställning medan man i Japan drabbats av jordbävning, tsunami och explosion. Vissa twittrare hävdade att det var befängt att ägna sin kväll åt ytligt ståhej medan andra i världen led. Andra hävdade att det faktum att man kopplar av med lite underhållning en lördag inte betyder att man struntar blankt i omvärlden.

Ja, jag sällar mig till den sistnämnda skaran utan tvekan och jag kan verkligen inte förstå hur man kan dra slutsatser som vissa gör. Ska man sitta och stirra in i en vägg och lida med övriga världens olycka för att vara en god människa? Faktum är att det enda rätta vore ju att åka till drabbade och konkret hjälpa till, eller ägna lördagkvällen åt att stå utanför krogarna och skramla med en pengabössa för insamling till drabbade – man ska INTE sitta och twittra med hjälp av dyra attribut och spy galla över ytlighet, det är hyckleri så att det räcker och blir över.

Vad säger du? Har du stött på detta hyckleri på andra ställen?

 

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

4 thoughts on “Skäms era twittrande hycklare!

  1. Håller också med. Det är ett evigt hyckleri konstant, överallt. Inte bara när det gäller Japan utan allt annat. Som jag skrev i min senaste månadskrönika – har man inte ”rätt” åsikt måste man låtsas som man har det för att inte bli hatad. Och till slut måste ju alla låtsas eftersom ingen vet vad som är ”rätt” till slut. INGEN gillar det som hänt, men för det behöver man inte sluta leva.

  2. Kunde inte sagt det bättre själv, go Petra!!

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s