Petra Liuski

Trist pasta kräver variation!

2 kommentarer

Ibland blir jag riktigt less på potatis, ris och pasta. Ja, bulgur, couscous och matvete med för den delen. Allt känns liksom trist, smaklöst och kletigt. Då jag hamnar i dessa perioder brukar jag ersätta dessa delar av portionen med t ex råkostsallad, bönsalsa eller en härlig grönsaksblandning.

Det är framförallt smaken och konsistensen jag vill byta ut. Alla färger grönsaker och rotfrukter erbjuder och den härliga krispigheten som kommer naturligt med dessa råvaror brukar kännas som ett välkomnat alternativ framför kletig pasta och mjölig potatis då jag tröttnat.

Ett tips är att göra en färgglad grönsakswok med lite vitt vin, soya, sesamolja och cashewnötter och servera till färsbiffarna eller falukorven. Eller att göra en härlig vitkålssallad med morötter, chili och paprika till kycklingklubborna eller kasslern. Det går att variera allt i oändlighet!

Äter man dessutom lite mjukt bröd eller knäckebröd till – eller väljer att fylla pitabröd med wok/sallad tillsammans med proteinkälla – så får man i sig de viktiga kolhydraterna men med lite variation.

 

Bild: petra.livskick.nu

 

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

2 thoughts on “Trist pasta kräver variation!

  1. Receptet på kycklingen!!! Please?!

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s