Det här är en supersnabb och lättlagad soppa som passar utmärkt till middag eller lunch.
För ca fyra personer behöver du:
ca 6 dl vatten
4 morötter
2-3 grillade paprikor
3 mogna tomater
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 dl vitt vin
1 avokado alt 1-2 dl iMat
Dijonsenap (ev, provencale)
salt, peppar, dragon, koriander, basilika – allt efter smak.
1. Skala och tärna morötterna varefter du hackar löken, tomaterna, vitlöken och paprikan grovt – lägg allt i en gryta och häll över vattnet och vinet. Låt koka upp.
2. Tillsätt kryddor och senap och låt sjuda till morötterna är mjuka.
3. Kärna och gröp ur avokadon och tillsätt fruktköttet i soppan. Mixa sedan alltsammans och smaka av. Klart!
Tips – servera gärna med en klick yoghurt.
Tips – Jag brukar använda grillad paprika på burk. Det brukar ofta finnas på den härliga hyllan med spännande mat från andra länder.
Bild: petra.livskick.nu
7 april, 2011 kl. 19:29
Det där såg gott ut. Grillad paprika är ju hur bra som helst!
7 april, 2011 kl. 20:09
ja – det ger en helt annan mustighet än vanlig dito.
6 april, 2011 kl. 18:43
Låter jättegott det där! Tack för tipset =)
6 april, 2011 kl. 20:08
Det var så lite 🙂 Garanterar att det är supergott!