Petra Liuski

Fiskfiléer i ugn – mjölkfritt recept

2 kommentarer

Vårens första färska fisk är avnjuten. Alltid lika gott. Min far fiskade nu i påskhelgen och vi fick med oss sikfiléer hem. Det kallar jag lyx, minst sagt.

Här är ett recept på hur du enkelt tillagar fiskfiléer i ugnen:

ca 600 g vit fiskfilé

1 röd lök/purjolök

1-2 vitlöksklyftor

1-1,5 dl vitt vin

2,5 dl iMat

flytande mjölkfritt margarin/olja

dill

salt och peppar

Gör så här:

1. Lägg ett lager fiskfiléer på en stor bit folie med skinnsidan nedåt – salta och peppra. Du kan slopa foliet om du vill och bara ha en form.

2. Finhacka rödlöken, pressa vitlöken och sprid ut detta samt dillen över fiskfiléerna. Ringla över lite flytande margarin eller olja.

3. Ta sedan resterande filéer och salta dem på insidan innan du lägger dem med skinnsidan uppåt.

4. Häll över vinet och iMaten, toppa med lök. Knyt ihop foliepaketet om du vill, eller låt det vara öppet. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter – tills fisken är vit och lätt faller isär.

Bild: petra.livskick.nu

 

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

2 thoughts on “Fiskfiléer i ugn – mjölkfritt recept

  1. Du har så fina matbilder, Petra! Man blir sugen på allt man ser.

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s