Petra Liuski

Jag är en beach bitch, du då?

2 kommentarer

Jajemen – nu är den igång, beachhysterin. Samma visa år efter år. Och jag får klåda direkt. Varför tillåter vi ett påtvingat snedvridet ideal att reproduceras så öppet? Varför låter vi våra ord och handlingar understryka vikten av att ha en perfekt kropp att visa upp? Återigen handlar semestern om vägen dit, vägen till perfekt utseende och tillika perfekt person.

Även om vi innerst inne vet att vi inte kan, och kanske inte heller egentligen vill, se ut som Demi Moore och samtidigt vara en ny Nigella så faller vi in i denna masshysteri på vårkanten. Vi vet att barnafödandet satt sina spår, vi vet att vi inte har råd med en PT som drillar oss ett par timmar varje dag, vi vet att det inte finns tre timmar varje dygn till matlagning och toning och vi vet att vi inte blir lyckligare av att sträva efter osunda ideal. Ändå trillar vi dit på fikarasten eller då vi läser kvällsblaskorna.

Sluta omedelbart – sätt ner foten! Tänk efter hur du vill att denna vår och sommar ska vara. Känn efter hur du vill må. Fundera över vad som egentligen är viktigt och vad du vill lägga tid och energi på.

Vill du förändra din livsstil – gör det men fundera över varför och sätt upp realistiska mål och framförallt, jämför dig inte med någon annan. Det viktiga är att du ska leva ditt liv, inte en påtvingad bild av ett omöjligt liv. Stoppa dig själv och andra då beachproblemet kommer på tal. Bitcha upp dig mot reproduktionen och pockande krav.

Kan jag, kan du – och då är vi snart en hel hög beach bitches som vill må bra och leva här och nu istället för att må dåligt och sträva efter perfektion. Nobody’s perfect – det är det som är tjusningen med livet, det är det som är tjusningen med människan.

Bild: stock xcnhg

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

2 thoughts on “Jag är en beach bitch, du då?

  1. Go Petra! Jag är också en beach bitch!

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s