Petra Liuski

Kyckling i vitt vin – perfekt vardagsrätt

6 kommentarer

Här kommer ett recept på en billig och enkel kycklingrätt att servera till vardags:

för 4 portioner:

4 kycklinglår (jag brukar ta djupfrysta om jag glömt ta fram och tina – det är bara att låta dem vara längre i ugnen)

2-3 dl vitt vin

0,5 dl rapsolja

1-2 vitlöksklyftor

paprikapulver, torkad dragon, salt och svartpeppar

1. Salta båda sidor av  kycklinglåren och lägg ner dem i en ugnsfast form (välj inte en för stor låren får gärna trängas lite). Pressa över vitlök i den mängd du gillar och häll sedan över vinet och oljan.

2. Strö över resten av kryddorna över kycklinglåren och grädda i 175-200 grader ca 30 minuter (frysta tar dryga timmen). Ös dem gärna försiktigt efter halva tiden. Kycklingen är färdigstekt då köttsaften är klar.

3. Servera med t ex quinoa, broccoli och en kall yoghurtsås.

 

Bild: petra.livskick.nu

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

6 thoughts on “Kyckling i vitt vin – perfekt vardagsrätt

  1. Åhh, vad gott det lät!

  2. Låter jättegott och att barnen gillar det är ju ett stort plus! Hur gör du den kalla yoghurtsåsen? Behöver tips på mjölkfria goda kalla såser!

  3. Åh, vad enkelt och gott det lät! Ska testa i helgen 🙂

  4. Ska absolut göra denna!

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s