Petra Liuski

Kycklinglårfiléer i rödvin (mjölkfritt)

1 kommentar

Den bästa delen på kycklingen är lårfiléerna tycker jag. Utan tvekan. Här är ett riktigt gott och som vanligt då det gäller mig, enkelt, recept på just kycklinglårfilé.

för 4 personer

ca. 1 kg kycklinglårfilé

olja eller flytande mjölkfritt margarin till stekning

1 stor gul lök

2 vitlöksklyftor

4 dl rött vin

2-3 msk honung

4-5 msk tomatpuré

salt, peppar, dragon och basilika

ev. vatten

1. Bryn lök och vitlök i lite fett.

2. Lägg ner kycklinglårfiléerna och bryn dem lite snabbt.

3. Tillsätt vin, honung, tomatpuré och kryddor (spar gärna lite örter till garnering). Låt småputtra tills lårfiléerna är klara, helst tio-femton minuter ytterligare så att alla smaker gifter sig ordentligt och såsen reduceras lite.

Servera t. ex. med en fräsch sallad, färsk pasta och ett glas rött. Mums!

Bild: petra.livskick.nu

 

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

One thought on “Kycklinglårfiléer i rödvin (mjölkfritt)

  1. Ser smarrigt ut. Tack för tipset Petra, det ska absolut testas 🙂

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s