Petra Liuski

Tips på tapas!

Lämna en kommentar

Det är lördag och du är sugen på en förrätt men har inte planerat för det… Du tänker slopa tanken, men  jag vill ge ett tips. Gör som jag – släng ihop lite ”tapas” av det du har hemma. Succé varje gång.

1. kryddkorvar kan skivas och stekas, likaså köttbullar, bacon och kycklingfilé

2. oliver, pickles, soltorkade tomater, kronärtskocka – alla möjliga inläggningar passar utmärkt i småskålar som plockmat

3. körsbärstomater, paprika, zucchini, salladslök – serveras lätt stekta eller råa

4.  broccoli, blomkål, gurka och morötter funkar också – med en het dipsås kan det bli annorlunda och gott

5. överbliven potatis – stek i vitlök och olja

6. räkor, bläckfisk och annat som kan finnas i frysen – plocka fram och stek på lätt et voilà

7. knäcke, tunnbröd eller toast – alla sorters bröd kan användas och serveras tillsammans med någon god röra, dipsås eller olivolja

8. gör bruchettas av gammalt vitt bröd som du bryner i olja och vitlök

9. släng ihop en guacamole eller aubergineröra

10. plocka fram de kalla såser du har – salsa, bea, tzatsiki, allt passar en hemmatapasbuffé!

11. strömmingsflundror, lite gratäng eller risotto kan piffas upp med kryddor och ställas fram

Så, nästa gång du tänker att du inte har någon förrätt – stoppa tankarna och botanisera genast i kyl och frys. Våga ta ut svängarna lite. Även det mest trista eller gårdagens rester kan bli perfekt som tapas tillsammans med lite annat plock!

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s