Petra Liuski

Fantastisk kantarellsås med lingon (mjölkfri)

Lämna en kommentar

Jag gjorde en riktigt god och enkel kantarellsås till middagen i kväll. Det är nästan så att man kan äta bara den med sked…

Så här gör du:

Finhacka en halv gul lök, en vitlöksklyfta och bryn tills det blir mjukt i lite mjölkfritt margarin eller olja. Tillsätt sedan 2-3 dl kantareller (”urvattnade”), 1-3 msk balsamvinäger beroende på tycke och smak, 2,5 dl iMat och så salt och peppar. Låt koka upp, späd eventuellt ut med lite vatten och smaka av. Red eventuellt av såsen med lite maizena om du vill ha en mer trögflytande sås. Tillsätt sedan 1 dl lingon precis innan servering.

Tips – har du frysta lingon går det utmärkt att använda, tänk bara på att låta såsen bli varm igen om den kyls ner av bären.

Tips – rör inte om såsen för mycket efter att du tillsatt lingonen. De går lätt sönder och ger en trist färg, såsen blir vackrare om de får vara hela.

Bild: petra.livskick.nu

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s