Petra Liuski

Salsa med parmesan, senap och lime

2 kommentarer

Jag rörde ihop en försvinnande god salsa till middagen i kväll. Förutom att den var en fröjd för gommen var den även härlig att titta på med alla dess färger. Det blev en riktig höjdare och enkel att göra!

Testa du med. Servera som tillbehör till exempelvis kryddkorv eller rökta produkter (skinka, fisk etc).

Så här gör du salsa för ca. 4 personer

Blanda samman: 1/2 finhackad gul lök, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk kapris, 2 hackade grillade paprikor, 1-2 msk sötstark grovkornig senap, 1 msk rapsolja, saften från 1 lime, 1 hackad avokado, 1/2 dl grovt riven parmesanost, 1 msk hackad färsk basilika, salt, peppar.

Sedan är det bara att smaka av och servera.

Tips – givetvis kan du byta ut den grillade paprikan mot färsk dito, den grovkorninga senapen mot en vanlig sort och parmesanosten mot en annan smakrik vällagrad variant. Testa dig fram med det du har hemma.

Bild: petra.livskick.nu

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

2 thoughts on “Salsa med parmesan, senap och lime

  1. Det där ser tokgott ut! Men visst är det oliver eller kidneybönor i på bilden?

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s