Petra Liuski

Saffransröra med kräftstjärtar och dill (mjölkfri)

Lämna en kommentar

Inspirerad av allas vår barfota-Ernst gjorde jag denna fantastiskt goda röra till bakad potatis häromdagen. Förutom att den smakade gott var den minst lika härlig att titta på. rekommenderar verkligen att du testar detta.

ca. 4 portioner

2 dl äkta majonnäs, 1 dl soygurt, skal och saft av 1/2 citron, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 burk kräftstjärtar i lake, 1 kuvert saffran (0,5 g), salt, peppar, färsk dill.

Lös saffran i lite smält matfett eller varmt vatten så att den löser sig och smaken får möjlighet att komma fram. Tillsätt sedan alla ingredienser utom kräftstjärtarna och dillen. Blanda alltsammans och smaka av. Rör till sist ner kräftstjärtarna och garnera med dill.

Tips – lös upp saffran direkt i den skål du kommer att använda för att göra röran i. På så sätt slipper du riskera svinn av denna härliga krydda.

Tips – vill du ha röran mer trögflytande är det bara att tillsätta mer majonnäs.

Tips – har du möjlighet, låt röran stå ett tag i kylskåp innan servering.

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s