Petra Liuski

Enkel lax med ingefära och lime (mjölkfritt)

2 kommentarer

Det här experimentet blev riktigt lyckat. Dessutom tyckte hela familjen om det!

4 portioner

ca 500-600 g laxfilé

2 vitlöksklyftor

ca 1 dl färsk riven ingefära

1 färsk lime

Färsk koriander eller basilika 

salt och peppar

mjölkfritt margarin till formen

1. Smöra formen och lägg i laxen med skinnsidan nedåt. Salta.

2. Pressa vitlöksklyftorna och gnid in dessa på laxsidan.

3. Ta den rivna ingefäran i handen ch pressa ur saften av den över laxen.

4. Pressa limen och häll saften över fisken. Peppra, och salta lite mer om du tror att det behövs.

5. Hacka basilika eller koriander och strö över laxen.

6. Grädda i ca 150-175 grader tills laxen är genomstekt och faller isär lätt, ca 20-30 minuter beroende på gradtal och ugn.

 

Bild: petra.livskick.nu

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

2 thoughts on “Enkel lax med ingefära och lime (mjölkfritt)

  1. Åh låter gott o starkt?! Mums

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s