Petra Liuski

Rökt sik i ny tappning

3 kommentarer

Man blir onekligen trött på att tillaga vissa råvaror på samma sätt, gång på gång. För att inte tala om hur less man blir på smaken som aldrig förändras.

En råvara, eller maträtt, jag har svårt att komma på nya serveringssätt för är rökt sik. Men skam den som ger sig. Jag brukar oftast äta den som den är tillsammans med kokt potatis, i klämma eller i en röra med ägg och yoghurt – men häromdagen testade jag något nytt. Det blev tortillas med rökt sik. Det kunde ha blivit pannkaka av allt, men det blev riktigt gott. Tillbehör som fanns att tillgå var sallad, tomat, gurka, salsa med parmesan, tomatsalsa och kidneybönor. Supergott!

Måste säga att tomatsalsan förblev nästintill orörd, det passade mycket bättre med parmesansalsan.

Bild: petra.livskick.nu

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

3 thoughts on “Rökt sik i ny tappning

  1. yes, i frysdisken hittar man dem. 🙂

  2. Vad smart att de kan användas som pitabröd! Är det frysta tekakor?

  3. låter supergott! måste testas nån dag. 🙂 glutenfria tekakor som man köper färdiga kan lätt användas som pitabröd, tex till souvas också. 🙂

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s