Petra Liuski

Läcker sås med hetta och chokladsmak

2 kommentarer

Det här var en höjdare! Ett experiment som höll hela vägen. Nibs är något jag kommer att använda massor av i matlagningen framöver.

1. Bryn 1/2 finhackad gul lök och 1 liten pressad vitlöksklyfta i lite matfett.

2. Tillsätt 1/2 dl rött vin 1/2 dl balsamvinäger,  2-3 dl vatten, 1-2 msk tomatpuré, 1 tsk sambal oelek eller finhackad färsk chili, 1 tsk flytande honung, 1 msk kakaonibs, salt, peppar. Eventuellt kan du tillsätta lite kycklingfond för att få en fylligare smak.

3. Låt koka upp, smaka av och tillsätt eventuellt lite mer av något för att få bra balans. Red till sist av såsen med en toppredning av lite maizena.

Pssst. Vi kommer att få in kakaonibs om någon vecka till Selectedseven.

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

2 thoughts on “Läcker sås med hetta och chokladsmak

  1. Vad spännande! Spar tipset och kommer garanterat beställa kakaonibs när de kommer!

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s