Petra Liuski

Krämig soppa av jordärtskocka (mjölkfri)

Lämna en kommentar

Det här är en fantastiskt god och härligt smakrik soppa som passar utmärkt som förrätt till hösten och vinterns menyer.

ca. 2 portioner

300 g jordärtskockor, lite fett (mjölkfritt margarin eller rapsolja) till bryning, 1/2 gul lök, 1 vitlöksklyfta, ca. 3 dl vitt vin,  ca. 2 dl vatten, 2,5 dl iMat, 1 tsk flytande honung, salt, peppar, pressad lime

Gör så här:

1. Skala och riv/finhacka jordärtskockorna. Finhacka lök och vitlök. Bryn alltsammans i lite matfett i en kastrull.

2. Tillsätt vin och vatten. Låt sjuda tills dess att jordärtskockorna är mjuka.

3. Tillsätt flytande honung, iMat, lime samt salt och peppar. Låt koka upp.

4. Mixa soppan med hjälp av mixerstav, smaka av och krydda eventuellt mer om du tycker att det behövs.

5. Häll upp i portionsskålar och garnera gärna med lite persilja och knaperstekt bacon. Servera eventuellt tillsammans med en bit bröd.

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s