Petra Liuski

Kommunikationsskolan: var ska jag vara i de sociala medierna?

2 kommentarer

”Det finns så många forum idag – hur vet jag var jag ska vara?” frågade en kund mig häromdagen. Och det är en ytterst relevant fråga men utan entydigt svar. Det finns lika många vägval som det finns individer. Allt handlar om att du själv ska bestämma dig för vad du vill ha ut av din närvaro i de sociala medierna. Gör en ministrategi så är det lättare att hitta en passande lösning.

Börja med att svara på nedanstående frågor och utifrån de svar du får kan du sedan gå vidare.

– Vad vill du ha ut av din närvaro i sociala medier? Gäller det kontakt med vänner och familj, nätverkande, kundrelationer eller informationshämtning?

– Var finns de du vill hålla kontakten med?

– Vill du finnas överallt eller vill du nöja dig med ett forum?

– Hur mycket tid vill du lägga ner på att vara aktiv inom sociala medier?

 

Några tips:

– Välj en eller två kanaler som du använder kontinuerligt och aktivt, känn ingen press utifrån utan utgå från dig själv.

– Komplettera dessa kanaler (om du vill) med andra för att knyta kontakter och nätverka, men nöj dig med att uppdatera dig i dessa nu och då.

– Bestäm dig för om du ska ha en helt privat profil på exempelvis Facebook eller om du vill inkludera kollegor, kunder etc. Då råder inga tvivel vad du ska göra då du får en vänförfrågan av din chef eller kusin.

– Var aktiv där du själv får ut det mesta av det. Slösa inte tid på LinkedIn om det inte ger dig något.

– Använd dig av ditt riktiga namn och ett foto av dig själv då du skapar din profil – det hör till etiketten idag och det underlättar för de du kommunicerar med.

– Låt det ta tid att komma igång, ge inte upp. Be om hjälp om du kör fast eller funderar över något. De sociala medierna bygger just på att vi utvecklas tillsammans hela tiden.

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

2 thoughts on “Kommunikationsskolan: var ska jag vara i de sociala medierna?

 1. Hej Petra!

  Du skriver många insprirerande och tänkvärda texter och jag kikar alltid in för lite inspiration =) Tänkte hör med dig om du kunde skriva något om hur man ska möte ett misslyckande på bästa sätt? Jag hade ett mål vilket var att få en speciell tjänst och fick nyligen veta att de valt att gå vidare med någon annan. Detta kom som en jättestor besvikelse och överraskning då allt kändes rätt, Försöker tänka positivt men besvikelsen är så stor hur går man vidare utan att gräva ner sig helt? =(

  H. Sara

  • Hej Sara
   Tack för din kommentar och dina vänliga ord. Tråkigt att du råkade ut för ett sådant platt fall, det tar så mycket energi och tär ordentligt på självkänslan. Det ÄR svårt att gå vidare efter sådant men det går. Att tänka positivt är svårt, det når sällan hela vägen in, men det hjälper lite. Håll dig sysselsatt med trevliga saker och omge dig av sådana som GER dig energi ett tag nu.
   Lovar att skriva ett längre inlägg om detta snart!

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s