Petra Liuski

Hur ser du på dig själv och hur vill du att andra ska se dig?

Lämna en kommentar

Jag gillar självutveckling och älskar att komma till insikt, se möjligheter och hitta nya vägar att gå. Jag ser gärna andra utvecklas också och nu vill jag göra just det – få dig att reflektera lite över vem du är och hur du skulle vilja vara. För jag tror att många har en känsla av att inte vara tillräcklig eller inte nå upp till den bild man vill förmedla. Men ibland gör man faktiskt det, och ibland behövs bara några få justeringar.

Så vill du testa dig själv har du här en tre-stegs-övning som tar några minuter att göra. Det är en övning som ger enorm styrka och fokus om du gör den ordentligt och ärligt.

Ett-två-tre

Steg 1. Hur vill du vara om du fick välja fritt? Det vill säga hur vill du att andra ska uppfatta dig? Ta några minuter och fundera över det. Skriv ner några ord så att du kommer ihåg dem.

Steg 2. Gör nu samma sak men fråga dig hur du tycker att du är på riktigt, utan att vara krass och utan att vara förskönande. Ur din synvinkel. Skriv ner det också.

Steg 3. Jämför nu vad du skrivit i steg 1 och 2. Stämmer bilderna överens? Är du den du vill vara? Finns det diff:ar? Ser du någon möjlighet att påverka eller förändra något i ditt liv eller sätt att vara för att närma dig bilden av hur du vill vara? Vad finns det för hinder?

Hoppas att du hittar något i denna övning som får dig att utvecklas eller kanske bara kasta bort de hårda tankarna mot dig själv. Hör av dig om du vill bolla dina tankar. petraliuski@gmail.com

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s