Petra Liuski

Omelett med italiensk touch – perfekt lunch i julhelgen

Lämna en kommentar

omelett med italiensk touch

Det här är en snabblagad och underbart god omelett att bjuda släkten på under julhelgen. För hur gott det är är med julmat så är det skönt med lite annat som bryter av emellanåt.

Det här behöver du för ca 4 portioner

matfett till stekning

2 tomater

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 dl vitt vin

2 msk pesto rosso alt. finhackade soltorkade tomater

8 ägg

4 msk vatten

salt och peppar

salami

ev. parmesanost (avstå om du vill ha en mjölkfri variant)

basilika

Så här gör du:

1. Hetta upp en stekpanna och häll i lite olja eller matfett. Pressa ner vitlöken.

2. Skala löken och skär den i båtar. Skär tomaterna i klyftor. Lägg ner alltsammans i en stekpannan och bryn en stund.

3. Tillsätt vin, pesto, salt och peppar. Rör om.

4. Knäck äggen i en skål och tillsätt vattnet – vispa lätt. Häll sedan äggen i stekpannan. Låt omeletten ta ihop på låg till medelvärme.

5. Strimla lite salami och hyvla lite parmesanost över omeletten innan servering. Toppa med basilika.

6. Servera med en fräsch sallad och ett gott bröd med vitlökssmör och du har en god och snabblagad lunch.

 

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s