Petra Liuski

Smakrikt baconströssel med mandel och tranbär

2 kommentarer

bacon & tranbär

Vissa maträtter eller tillbehör kan kännas lite bleka och trista tycker jag. Ett kul sätt att piffa upp det hela är med hjälp av lite ”strössel”. Här är ett enkelt recept på ett sådant som passar till det mesta som behöver lite sälta och crunch.

för ca 4 personer.

1 paket tärnat bacon

1/2 gullök

1 liten vitlöksklyfta

0,5-1 dl mandel

0,5 dl vitt vin

2 tsk flytande honung

2 msk chutney

1 dl tranbär eller lingon

persilja (färsk el. fryst)

1. Bryn baconet så att det blir knaprigt och häll av eventuellt överflödigt fett.

2. Hacka lök och vitlök och stek detta tillsammans med baconet så att alltsammans får fin färg.

3. Hacka mandeln och tillsätt den i baconblandningen. Tillsätt sedan vin, chutney och honung. Rör om och låt stå på svag värme en stund.

4. Tillsätt bären och persiljan just innan servering.

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

2 thoughts on “Smakrikt baconströssel med mandel och tranbär

  1. Jättebra tips! Ska försöka få sambon att haka på det där också, han ääälskar bacon men äter det på det mest ohälsosamma sätt man kan göra =P

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s