Petra Liuski

Kommunikationsskolan: att ”gilla” på Facebook

2 kommentarer

Hur tänker du då du ”gillar” statusuppdateringar och inlägg på Facebook? Är du en av de som först efter noggrant övervägande tveksamt klickar ”gilla” och sedan håller andan, en som måste vara nära vän med den person vars uppdatering du ska gilla, eller är du en som gillar till höger och vänster bara för att du vill vara snäll?

Det verkar som om det finns lite tveksamheter just i detta agerande. Jag har till exempel hört de som säger att de inte känner att de kan gilla om de inte pratat med personen i fråga på länge. Likadant har jag hör de som säger att de gillar allt de ser bara för att stötta.

Jag tycker inte att något av dessa beteenden är rätt. Du kan gilla vilken statusuppdatering som helst bara du håller med – du behöver inte ha träffat personen i fråga, du behöver inte vara bundis med honom eller henne – gilla för att du gillar. Det är det Facebook går ut på. Det handlar om interaktion, dialog och kommunikation. Strunta i jante, strunta i kutym och strunta i att du inte träffat Larsa sedan gymnasiet – gilla om du gillar!

Har du tvekat inför detta gillande tidigare – börja tänka precis så. Det här är ett forum där du FÅR interagera om DU vill. Har du varit en sådan som gillat vitt och brett – tänk efter om du verkligen står för allt gillande och varför du känner att du ska göra tummen upp överallt. Det blir lite som med allt annat – var dig själv och gör det du kan stå för.

 

Bild: lånad från kanban.se

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

2 thoughts on “Kommunikationsskolan: att ”gilla” på Facebook

  1. Gillar helt enkelt bara det jag gillar såklart! 😉

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s