Petra Liuski

Har våren sugits bort?

2 kommentarer

Den här tiden på året längtar jag bort. Jag vill alltid till sydligare breddgrader. Antingen utomlands eller söderut i Sverige. Det slår aldrig fel att tankarna och känslorna kommer just nu. I maj.

Jag ser och hör rapporter från västkusten, Stockholm och Skåne – våren är här. Skinnflådda näsor, skrubbsår och förkylningar som följd av årets första dopp. Ja, allt det låter underbart i mina öron. Men inte f*n är våren HÄR.

I år är det – eller det måste vara – något slags förseningsrekord vad gäller våren i norr. Eller har den glömt oss? Kanske sugits bort genom något mörkt hål? Termometern har knappt orkat upp till plus tio och löven verkar vettskrämda där de kurar ihop sig på de kala kvistarna… Så, nej. Vårkänslorna har inte infunnit sig här hos mig. Än.

Med andra ord fortsätter jag att längta. Talar med maken om flytt. Drömmer om lantligt boende på Österlen där gardinerna fladdrar i vinden och barnskratt ljuder över nejderna… Tills jag lyfter blicken och tittar ut. Brunt och grått. Norrlandsrealismen är ett faktum. Men jag vet att revanschen kommer framöver då midnattssolen och det bästa sommarvädret förgyller våra dagar i norr. Eller blir det inget om våren inte kommer?

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

2 thoughts on “Har våren sugits bort?

  1. ja va fan… kan inte annat än hålla med. det här med att vilja flytta 300 dagar om året, och leva på att det är bra några veckor midvinter och midsommar… hm…

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s