Petra Liuski

Tips på serier!

Lämna en kommentar

Härliga serier måste vara en av de mest perfekta tidsfördriven under en julledighet. Här kommer några tips från mig, om du inte redan sett de.

thekilling

Downton Abbey – en skön dramaserie i brittisk 1910/20-talsmiljö. Vi får ta del av en livet på ett stort gods under denna tidsperiod – såväl livet för herrskap som tjänstefolk. Intriger, etikett och perfektion i en härlig blandning. Den indirekta historieutbildning som kommer på köpet är ett plus. Visats i tre säsonger.

Förbrydelsen/The Killing – en riktigt bra dansk thrillerserie om en polis som löser komplicerade fall där danska politiker inblandas. Serien är så där skönt opretentiös och bra producerad. Avsnitten griper tag i en och gör att man hela tiden vill se mer av spänningen, veta mer om ledtrådarna och följa fallet framåt. Visats i tre säsonger. Finns även i amerikansk/kanadensisk version.

Sons of Anarchy – en amerikansk mc-serie i b-klass, som trots/tack vare sin taskiga kvalitet får dig att fastna. Lite väl rå i vissa delar, men på ett sätt en skildring om gör att man vill se mer. En familj ligger i fokus och kring dem kretsar problem, dilemman och lösningar. Visats i fem säsonger.

The Newsroom – en amerikansk serie om arbetet kring en daglig nyhetsshow. Vi följer ett gäng på redaktionen och får ta del av nyhetsflashbacks av verkliga händelser. Dialogen är lite väl regisserad vissa gånger, men in all en serie värd att se. Börjat på säsong två.

Bild: The Killing, lånad från IMDb.

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s