Petra Liuski

Vilse som tung, trög och trött – låt mig få träna snart!

Lämna en kommentar

tunnel

Barbapapakänslan tilltar för varje dag. Eller kanske är det mer en känsla av att vara en flodhäst, Barbapapa är ju trots allt smidig i sin amöbaliknande uppenbarelse. Kort och gott – jag är grymt less.

Jag är less på att vara så stilla. Det är ett par veckor sedan jag orkade röra på mig annat än genom korta promenader i snigeltempo. För att inte tala om hur länge sedan det var jag orkade träna ”på riktigt”. Det känns. Både i kropp och knopp. Och ja, jag VET att det är helt naturligt under en graviditet, men det fråntar ändå inte känslan av att vilja träna och längta efter det.

För det är nästan omöjligt att beskriva i ord hur mycket jag längtar efter ett träningspass. Att känna svetten rinna efter en joggingrunda, vakna med träningsvärken från h*ll eller uppslukas av endorfinruset under ett gympass. Dessa känslor och välmåendet som kommer med regelbunden träning och en aktiv vardag är vad jag saknar. Inget extremt alltså, utan en normal vardag med rörelse. Jag känner inte alls igen mig själv som tung, trög och trött. Jag är inte den individen helt enkelt. Och det påverkar mig – hur jag är, känner och tänker.

Visst – realistiskt sett är det faktiskt inte särskilt länge kvar. Vad är väl en eller två månader i det stora hela? Inte mycket. Men just nu är det svårt att se målet då varje dag känns som en vecka. Eller? Jag kanske ska försöka hitta ett sätt att få det att kännas mindre långt. För det rör sig faktiskt bara om någon vecka tills jag kan böja mig ner eller ta mig ur sängen utan stånk och stön. Och det rör sig bara om ytterligare någon vecka tills jag kan ta raskare promenader igen.

Några veckor. När jag smakar på orden känns det plötsligt inte så farligt. Jag ser ljuset i tunneln. Det kommer att gå vägen det här också.

 

Annonser

Författare: Petra Liuski

Jag är kommunikationsstrateg, författare och föreläsare. Driver eget, njuter av det goda och drömmer stort.

Kommentera gärna, det uppskattar jag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s